Namikoshi Shiatsu Masseur 

Overzicht 

  • Donderdag van 9.30 tot 15.30 uur (cursusduur 1 jaar)

  • Dinsdag van 19.00-22.00 uur (cursusduur 1,5 jaar) 

  • Inverstering  € 2450 per jaar inclusief BTW

Nieuwe cursus start:  

dinsdag 30 augustus –     instroom tot 13 september 

donderdag 1 september – instroom tot 15 september 

Proefles:

Meld je nu aan

De Namikoshi Shiatsu basisbehandeling is een standaard shiatsu-behandeling die over de hele wereld wordt beoefend. Het is ontwikkeld door meester Namikoshi om een ​​effectieve, grondige behandeling voor de ontvanger te combineren met een fantastisch scala aan technieken voor de gever. Met deze behandeling ontwikkel je nauwkeurig de basisvaardigheden van shiatsu. Je wordt je bewust van het werken vanuit je Hara, het centrum van je lichaam, te ontspannen en ritmisch te ademen en hoe je je lichaam gedisciplineerd en vloeiend kunt bewegen.

De Shiatsu School Den Haag is aangesloten bij Namikoshi Shiatsu Europe (NSE), onder leiding van Onoda Sensei, die nauw samenwerkt met het Japan Shiatsu college in Japan. Dit betekent dat je les krijgt van een gediplomeerde Namikoshi Shiatsu-instructeur die zijn eigen training en ontwikkeling voortzet volgens de oorspronkelijke lijn.

De Namikoshi basisbehandeling bestaat uit drie lesblokken waarin je per blok een kata leert. De kata’s bestaan ​​uit de zijligging, de buikligging en de rugligging.

Lesdagen beginnen met Do-in en zelf-shiatsu. Je warmt je lichaam op, ontwikkelt flexibiliteit en bewustzijn van je eigen levenskracht, Ki.  Naast de praktische Shiatsu-lessen leer je welke lichaamsdelen en punten betrekking hebben op bepaalde fysiologische functies en pathologie en krijg je praktisch inzicht in de anatomie van spieren en botten.

Thuisstudie is belangrijk! Doordeweeks oefen je de geleerde kata’s en beschrijf je jouw ervaring en waarneming in verslagen. Dit houdt ook in dat je leest en onderzoekt. Je sluit elk lesblok af met een theorie- en een praktijktoets.

Daarnaast omvat je studie:

  • Maandelijkse masterclasses met Yoshinori Miyashita Sensei, die al meer dan 35 jaar aan de school verbonden is
  • Lessen Algemene Therapeutische Vaardigheden (Persoonlijk Ontwikkelingsplan, gesprekstechnieken, etc.)
  • Lessen in shiatsu in zit en op de behandeltafel
  • Medische basiskennis op twee zaterdagen
  • Clinics – een gastcliënt behandelen onder begeleiding van een docent

 Wanneer je alle drie de shiatsu blokken hebt gehaald, ga je op voor het NSE examen waarin je alle drie de kata’s achtereen volgend uitvoert in een complete behandeling. Na het behalen van het examen kun je een diepgaande en ontspannende behandeling geven.

Je ontvangt een certificaat uitgegeven door het Japan Shiatsu College in Tokyo, ondertekend door Yuji Namikoshi Sensei, kleinzoon van de oprichter. Je mag jezelf officieel Namikoshi Shiatsu Masseur noemen.

Shiatsu School Den Haag 
De Mient 277
2564 KM DEN HAAG 

R O U T E K A A R T 

Algemene Voorwaarden
Annuleringsvoorwaaren
Privacy Statement 

Copyright © 2022.
All Rights reserved.

Graphic & Website Design:  MiroStudio