Beroepsopleiding: van masseur tot therapeut  

Het begin en het hart van onze opleiding zijn de Namikoshi-kata’s: dit zijn de basisstudies geweest voor alle in Japan opgeleide Shiatsu-therapeuten sinds de jaren 40 van de vorige eeuw. Dus bijna alle andere Shiatsu-stromingen hebben hun wortels
in deze kata’s.

Kata’s zijn geformaliseerde routines, die we diepgaand leren, zodat het geleidelijk, door herhaling, bewegende meditaties worden. Je raakt vertrouwd met de vaardigheid en je bent in staat om de verschillen te herkennen bij iedere persoon op wie je op oefent. Hoe is de structuur van de  wervelkolom, de kwaliteit van de zachte weefsels? Geleidelijk leer je de verschillen in Ki of levenskracht te voelen die ons allemaal bezielt. Deze beoefening verbetert ook onze eigen houding en kalmeert onze geest, waardoor we ook vertrouwd raken met onze eigen energieën. We cultiveren focus en bewustzijn. Dit is een discipline die ons diepgaand verandert.

Dus of je nu ons officiële Japanse Namikoshi Shiatsu Masseur Certificaat of het SNRO geaccrediteerde Complementair Therapeut Shiatsu Diploma wilt behalen, de Namikoshi kata’s zijn het uitgangspunt!

Bovendien omvat elk studiejaar:

• maandelijkse masterclasses met Yoshinori Miyashita Sensei om onze directe banden met de afkomst te behouden
do-in lessen om ons eigen Ki-bewustzijn en flexibiliteit te verbeteren
• regelmatige lessen in therapeutische vaardigheden om jouw professionele aanpak te ontwikkelen
• clinic dagen, zodat je praktijkervaring opdoet in het werken met onbekende mensen / cliënten
• themadagen waarin aspecten van fysiologie en pathologie worden onderzocht, zodat je met artsen  kunt communiceren op hun niveau.

Nadat je de basisvaardigheden voor het Namikoshi Shiatsu Masseur Certificaat hebt behaald in de propedeuse fase, kun je doorstromen naar de postpropedeuse fase (jaar 2 > 4) voor het HBO Complementair Therapeut Shiatsu Diploma. In deze jaren verbreed en verdiep je je studie met modules in ervaringsgerichte meridianen en reflexologie. Daarnaast verdiep je jouw begrip en vaardigheid van Namikoshi Shiatsu met recept-behandelingen. We ondersteunen en stimuleren elke individuele student om te ontdekken hoe deze complementaire benaderingen kunnen worden geïntegreerd op een manier die voor jou werkt, waarbij je het meeste uit je eigen unieke vaardigheden haalt.

Onze afgestudeerden zijn uitgerust om succesvolle, genuanceerde professionals in de gezondheidszorg te worden. Ze zijn klaar om te genieten van een bevredigende en duurzame carrière. Deze kwalificatie is geaccrediteerd op 240 EC en stelt u in staat voor alle ontwikkelingen in de complementaire gezondheidszorgwetgeving.

Je volgt wekelijks les. Je kunt kiezen tussen donderdag overdag (9.30 – 15.30 uur) of dinsdagavond (19.00 – 22.00 uur). Hoewel het behalen van deze kwalificatie geen gemakkelijke taak is, studeren de meeste van onze studenten naast hun werkverplichtingen.

Shiatsu School Den Haag 
De Mient 277
2564 KM DEN HAAG 

R O U T E K A A R T 

Algemene Voorwaarden
Annuleringsvoorwaaren
Privacy Statement 

Copyright © 2022.
All Rights reserved.
Graphic & Website Design:  MiroStudio